Ravintola
Ajakasta löydät ihanan ravintolan seurueellesi.
Täällä talon väki valmistaa upeita annoksia ja aamupaloja
paikallisista raaka-aineista sesonkien mukaan. Tule maistamaan todellista lähiruokaa.
Ruokafilosofiamme
Käytämme lähes sataprosenttisesti kotimaisia raaka-aineita – metsästämme, kalastamme, kasvatamme ja keräämme itse luonnosta. Emme käytä prosessoituja tuotteita, joten menumme ei ole täysin vegaaninen, maidoton tai munaton. Toivomme ymmärrystä valintojemme taustalla olevaan filosofiaan: Kiitos, että jaat kanssamme rakkauden aitoon, käsittelemättömään ja luonnonmukaiseen ruokaan.
Yhdistä vierailuusi vaikka kalastusta, melontaa tai retkeilyä ja päätä ilta saunaan tai paljuun.
Pöytävaraukset edellisenä päivänä klo 18:00 mennessä
+358 40 032 4841
ajakantaika(at)gmail.com
AJANKOHTAISTA RAVINTOLASSA
BEST OF WILD FOOD – Talven maistajaismenu
Perjantaisin klo 19:00 (ovet sulkeutuvat klo 19:10).
Seitsemän ruokalajin makumatka alkaa lanttukeitolla ja talon omalla leivällä.
Seuraavaksi tarjolla on kevyesti savustettua riistaa marjojen kera, ja sen jälkeen paikallisesta ohrasta ja metsäsienistä valmistettu lämmin yhdistelmä.
Matka jatkuu vesien aarteilla – taivaallisella ravunmakuisella keitolla sekä kirkkaitten järvien kalasta valmistetulla tartarilla.
Pääruokana nautitaan maailman parasta paikallista poroa, kauden juureksia ja kastiketta.
Makea päätös alkaa Ajakan Crème Brûléella, talon tunnusjälkiruoalla, ja päättyy yrttiteehin ja pieneen makeaan yllätykseen.
118,00 €
Viinipaketti 48,00 € / Alkoholiton vaihtoehto 32,00 €
Varaus 3 päivää etukäteen.
Muina aikoina vähintään 5 hengen ryhmille.
Menu
-
Aamiainen etukäteen varattuna € 22,00
Runsas aamiainen noutopöydästä, paljon paikallisia terveellisiä herkkuja ja talon omia erikoisuuksia.
-
Lappi I € 82,00
Alkuun paikallista luonnonkalaa kolmeen tapaan, talon omaa leipää ja ruskistettua voita. Pääruoaksi Poroa/Riistaa juuresten ja sesongin lisukkeiden kera. Loppuun talon omaa Tervajäätelöä ja Ajakan leipäjuustoherkkua.
-
Lappi II € 89,00
Alkuun perinteinen kermainen nauriskeitto, talon leipä ja voi. Väliin kauden riimiriistaa kaarnikkabalsamicolla ja marjoilla. Pääruoaksi porofilettä, juurespyrettä, karpalohyytelöä ja kermaista kastiketta. Loppuun Ajakan Mesiangervo creme brûlée.
-
Lapinukon Keitto € 28,50
Ajakan oma salainen resepti. Perinteinen kermainen lapinukonkeitto, talonleipä, kahvi tai Ajakan oma yrttitee.
-
Käristys ja muusi € 31,00
Perinteinen annos poronkäristystä puikulaperunamuusia, talon herkkukurkut ja puolukkasurvos.
-
Ajakan Burgeri € 27,50
Burgeri lähitilan porosta, Ajakkajärven kalasta tai lähimetsän sienistä.
-
Ajakan Pasta € 25,00
Poro, Kala tai Sienipasta paikallisista raaka-aineista.
-
Ajakkajärven paistettu kala € 30,50
Annos Ajakkajärven saaliista riippuen. Tarjotaan muusilla ja Mamman kastikkeella.
-
Metsäsienikeitto € 16,50 / 23,50
Talon leipä ja levite
-
Talon Pizza € 27,50
Poro, Sieni tai kalapizza paikallisista raaka-aineista
-
Madekeitto ja talo leipä (Sesonkituote/talvi) € 30,50
Sesonkituote Talvi
-
Muina aikoina talon kalakeitto ja leipä € 29,50
-
Ajakan loimulohi € 45,50
Ajakan loimulohi lisukkeineen. Voit halutessasi tulla seuraamaan kalan valmistusta tulille. Minimi 4 henkilöä.
Jälkiruuat
Nyt myös uniikit viinit ruoan kanssa sekä talon omat alkoholittomat juomat.